Țările UE au acordat, în 2017, peste trei milioane de permise de ședere
Numărul 26-27, 16-29 iulie 2019 » Lumea în care trăim
Statele membre ale Uniunii Europene au acordat, în 2017, peste trei milioane de permise de ședere pentru cetățeni din afara Blocului comunitar, potrivit datelor publicate de Eurostat, citate de Euronews, informează Mediafax. Potrivit informațiilor, Polonia a acordat cele mai multe astfel de permise. Astfel, în 2017, Polonia a acordat 683.228 de permise de ședere, reprezentând 21,7% din totalul Uniunii Europene. Pe locul al doilea s-a aflat Germania, cu 535.446 (17%), urmată de Marea Britanie, care a acordat 517.000 de permise (16,4% din total).
Cei mai mulți dintre cetățenii din afara Blocului comunitar care au primit permise de ședere în UE provin din Ucraina. În total, 662.000 de ucraineni au primit un astfel de permis, reprezentând 21% din total. Dintre aceștia, 88% au primit acest document în Polonia.
Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație, Ucraina este „una dintre țările europene cele mai afectate de migrație”. Astfel, aproximativ 20 de milioane de ucraineni trăiesc în străinătate, iar 1,3 milioane au trebuit să își părăsească domiciliile din cauza conflictului din estul țării.
Cetățenii din Siria și China ocupă următoarele două locuri în ceea ce privește numărul de permise de ședere acordate în statele UE. Astfel, 7% dintre permise au fost acordate cetățenilor sirieni și 6% cetățenilor chinezi.
Potrivit acelorași date, 63% dintre sirienii care au obținut permise de ședere în UE le-au obținut în Germania, iar cele mai multe permise de ședere acordate de Marea Britanie au fost acordate cetățenilor din China, Statele Unite și India.
Conform raportului Eurostat, în 2017, România a acordat 13.264 de permise de ședere.
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile