Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău va prezenta două spectacole pe scena TNB
Numărul 2, 23-29 ianuarie 2018 » Roza vânturilor
Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău va fi prezent pe scena Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti cu două dintre cele mai recente premiere – „Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian, în regia lui Alexandru Cozub, pe 27 ianuarie, şi „Balamucul vesel”, de S.T. Burke, în regia lui Petru Hadârcă, pe 28 ianuarie. Ambele spectacole vor fi jucate de la ora 19.30, la Sala Studio a TNB, informează naţionalul bucureştean, citat de News.ro.
Spectacolele vor fi prezentate în cadrul turneului Teatru Românesc la Bucureşti, Iaşi şi Chişinău, ajuns la cea de-a cincea ediţie. „Balamucul vesel” va avea încă două premiere, înainte de cea de la Bucureşti - la Chişinău (20 ianuarie) şi la Iaşi (24 ianuarie).
Din distribuţia spectacolului „Steaua fără nume”, cu scenografia semnată Iurie Matei, fac parte unii dintre cei mai cunoscuţi actori ai trupei: Ghenadie Gâlcă, Diana Decuseară, Petru Hadârcă, Petru Oistric, Olga Guţu-Cucu, Nicu Suveică, Draga-Dumitriţa Drumi, Victor Drumi, Alexandru Pleşca, Mihai Zubcu şi Iurie Focşa.
Pentru cel de-al doilea spectacol, „Balamucul vesel”, costumele au fost create de Victoria Moldovanu, iar aranjamentul muzical condus de Serghei Racenco şi Vadim Buinovschi. Mizând pe arhetipuri proiectate în contemporan, piesa se axează pe refuzul oamenilor de a mai crede în basme şi de a se lăsa păcăliţi de potentaţii vremii. Cea mai recentă producţie a Naţionalului din Chişinău, „Balamucul vesel”, adună în scenă aproape întreaga trupă a teatrului.
(Copyright foto: lefpap / 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice