Techsylvania
Numărul 10, 31 mai - 6 iunie 2016 » În pregătirea celui de-al XXI-lea Congres al profesiei contabile
Continuând demersul nostru de a prezenta cele mai proaspete și mai importante știri din domeniul ales ca temă de dezbatere pentru ediția a XXI-a a Congresului Profesiei Contabile din România, aducem în prim-plan Techsylvania, cel mai mare eveniment internațional din Transilvania în domeniul tehnologiei și inovației în industria IT.
Orașul Cluj-Napoca a fost, pentru al treilea an consecutiv, locul de întâlnire al liderilor din domeniul IT și al tehnologiei. Peste 1.300 de persoane din țară și din străinătate, printre care lideri mondiali în domeniul investițiilor, inovației și tehnologiei, s-au reunit în perioada 21-24 mai la Casa de Cultură a Studenților.
Techsylvania a fost creat de Oana Petruș și Vlad Ciurca, având obiectivul de a conecta comunitățile locale cu cele mai noi tehnologii și tendințe, dar și cu cei mai importanți oameni din industrie. Evenimentul oferă atât oportunitatea de interacțiune socială cu scopul stabilirii de parteneriate sau găsirii de finanțări, cât și a promovării unor idei tehnice revoluționare de către programatorii români.
Anual, numărul de participanți la Techsylvania s-a dublat, devenind una dintre cele mai importante manifestări în domeniu din România și Europa de Est.
Pe parcursul celor trei ediții ale sale, Techsylvania s-a evidențiat prin calitatea speakerilor care au urcat pe scena sa: experți tehnici și inovatori, dezvoltatori de produse software sau hardware, investitori sau fondatori de start-up-uri, manageri, din companii precum Google, Uber, Facebook, Twitter sau Telenav, care și-au împărtășit propriile experiențe și cunoștințe pentru a contribui la dezvoltarea tehnologică și creșterea gradului de inovație din România.
Anul acesta, Techsylvania a debutat sâmbătă, 21 mai, cu un hackathon, un maraton de programare unde cei pasionați de crearea și dezvoltarea de noi aplicații s-au reunit pentru a testa limitele a noi tehnologii. Participanții, peste 130 de persoane, au avut ocazia de a crea diverse aplicații pentru gadgeturi precum Oculus Rift DK2, Apple Watch sau Parrot MiniDrone.
Producătorul executiv al Techsylvania, Oana Petruș, a declarat sâmbătă pentru AGERPRES că hackathonul este una dintre puținele manifestări de gen din România și singura focusată pe werable și connected devices, ceea ce înseamnă că, în cele 24 de ore ale sale, participanții fac aplicații pe device-urile puse la dispoziție.
Hackathonul a avut drept câștigător o echipă de ingineri programatori din Cluj, care a creat în timpul pe care l-a avut la dispoziție un dispozitiv ce măsoară intensitatea solară și puterea vântului. Cu ajutorul dispozitivului, care poartă numele de Green Box, se pot stabili utilitatea montării unei instalații solare sau eoliene și eficiența ei. Pe baza informațiilor obținute, utilizatorul poate decide dacă merită să investească într-o astfel de instalație și în cât timp își va recupera investiția. Potrivit echipei câștigătoare, dispozitivul are aplicabilitate reală și poate fi folosit și în agricultură.
După hackathon, în zilele de 23 și 24 mai, evenimentul a continuat cu o conferință care a adus în fața audienței unii dintre cei mai apreciați profesioniști în domeniul tehnologiei la nivel internațional. Pasionații de tehnologie, peste 1.100 de persoane, au avut ocazia să întâlnească potențiali investitori, parteneri sau colaboratori și să interacționeze în mod direct cu oameni cu preocupări și pasiuni similare. Dintre numele mari prezente pe scena conferinței îi amintim pe Tim Draper – marele antreprenor care a investit în Tesla, Hotmail, Skype, Peter Halacsy – fondatorul Prezi, Karel Obluk – de la compania Evolution Equity Partners, Andy Piper – de la Twitter.
Conferința s-a desfășurat pe trei direcții: idei; produse și implementare; fonduri și investiții.
Informații suplimentare despre speakerii invitați, gadgeturile disponibile și multe altele pot fi găsite pe site-ul evenimentului, www.techsylvania.co. (N.M.)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane