Termenul de depunere a proiectelor de energie regenerabilă prin PNRR a fost prelungit până la 15 iunie
Telex » Știri 25 mai 2022
Ministerul Energiei a prelungit de la 31 mai la 15 iunie 2022, ora 17:00, termenul de depunere a proiectelor pentru fonduri din PNNR destinate investițiilor pentru instalarea de noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară, potrivit unui comunicat postat pe site-ul instituției, relatează Agerpres. „Investițiile în noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară, cu sau fără instalații de stocare integrată, sunt o prioritate pentru noi. De aceea am semnat ordinul pentru modificarea ghidului specific - Condiții Specifice de accesare a finanțării din fonduri europene aferente PNRR aferent Măsurii de investiții I.1 din cadrul Componentei C.6 Energie - Pilonul I. Am încredere că vor fi depuse multe proiecte, pentru că există interes”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei.
Ghidul Specific, care poate fi accesat pe site-ul ministerului Energiei, la rubrica „Finanțări Europene – PNRR”, are ca obiect sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară, cu sau fără instalații de stocare integrate, cu termen de finalizare a proiectelor, respectiv conectare la rețea - luna iunie 2024.
Valoarea ajutorului de stat acordat pentru energie eoliană în cadrul schemei pe MW instalat este de maximum: 1,3 milioane de euro/MW- pentru capacități instalate între 0,2 MW (exclusiv) și 1 MW (inclusiv) și de 650.000 euro/MW - pentru capacități instalate mai mari de 1 MW.
La energie solară, maximul este 750.000 euro/MW - pentru capacități instalate între 0,2 MW (exclusiv) și 1 MW (inclusiv), și 425.000 euro/MW - pentru capacități instalate mai mari de 1 MW.
Ajutorul maxim care se poate acorda pentru un proiect de investiții nu poate depăși 15 milioane de euro pe întreprindere, pe proiect de investiții.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial