Termenul de depunere a proiectelor de investiții pentru producția de hidrogen prin PNRR, prelungit până la 31 august
Telex » Știri 17 august 2022
Ministerul Energiei a prelungit până la 31 august perioada de depunere a proiectelor pentru a obține finanțare prin „Schema de ajutor de stat având ca obiectiv Sprijinirea investițiilor în construirea de capacități pentru producția de hidrogen verde în instalații de electroliză”, a anunțat, pe Facebook, ministrul de resort, Virgil Popescu, relatează Agerpres. Este vorba despre măsura de investiții I.2 - Infrastructura de distribuție a gazelor regenerabile, precum și capacitățile de producție a hidrogenului verde și / sau utilizarea acestuia pentru stocarea energiei electrice - sub-măsura 2.2 - Sprijinirea investițiilor în construirea de capacități pentru producția de hidrogen verde în instalații de electroliză.
Noul termen este 31 august ora 17:00.
Se alocă fonduri pentru investiții în construirea unei noi capacități de cel puțin 100 MW în instalații de electroliză. Punerea în funcțiune a unei capacități de cel puțin 100 MW în instalații de electroliză, cu o cantitate generată estimată de cel puțin 10.000 de tone de hidrogen regenerabil pe an trebuie realizată până în trimestrul IV 2025.
Solicitanții eligibili sunt producători de gaz natural, micro-întreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii și mari producătoare de energie electrică, micro-întreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii și mari producătoare/consumatoare de hidrogen, unități administrativ-teritoriale, institute naționale de cercetare-dezvoltare în domeniul energiei, având personalitate juridică, definite prin OG 57/2002, inclusiv asocieri/parteneriate formate din acești actori.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național