Termenul-limită pentru depunerea cererilor de constatare a pagubelor produse de secetă, prelungit până la 19 august
Telex » Știri 16 august, 15:27
Cererile de constatare a pagubelor produse de seceta pedologică, în vederea obținerii despăgubirilor, se pot depune până pe data de 19 august 2024, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), într-un comunicat de presă.
„Termenul pentru depunerea de către fermieri a cererilor de constatare a pagubelor produse de seceta pedologică în vederea obținerii despăgubirilor se prelungește până pe 19 august 2024, ora 24:00. Măsura a fost luată având în vedere că astăzi, 15 august 2024, este zi de sărbătoare legală (zi nelucrătoare). Decizia a fost comunicată tuturor Direcțiilor Agricole Județene”, precizează sursa citată.
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, l-a înștiințat pe comisarul Janusz Wojciechowski, în luna iulie a acestui an, că suprafețe extinse din România sunt afectate de secetă și a solicitat Comisiei Europene, printr-o scrisoare transmisă în data de 7 august, acordarea de compensații urgente având în vedere daunele semnificative cauzate fermierilor, a precizat, recent, ministerul de resort ca reacție la declarațiile unor europarlamentari români, conform cărora aceștia au solicitat fonduri europene pentru a sprijini fermierii și comunitățile românești afectate de secetă.
„Daunele semnificative cauzate de fenomene climatice nefavorabile necesită acordarea de compensații urgente în baza unei măsuri excepționale, pentru a contribui la soluționarea problemelor specifice rezultate în urma acestor fenomene”, se arată în scrisoarea transmisă CE de către ministrul Agriculturii, informează AGERPRES.
Potrivit MADR, bugetul total estimat, de maximum 75,2 milioane euro, pentru culturile înființate în toamna anului 2023 trebuie rambursat de urgență fermierilor.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial