Timișoara: CECCAR, partener al Conferinței Internaționale Perspective în contabilitate și audit
Numărul 30, 25-31 octombrie 2016 » Agenda CECCAR
Departamentul de Contabilitate și Audit al Universității de Vest din Timișoara, Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, în parteneriat cu CECCAR, a organizat, în perioada 20-22 octombrie a.c., cea de-a III-a ediție a Conferinței Internaționale Perspective în contabilitate și audit.
Au participat profesioniști din domeniile contabilitate și audit, inclusiv din învățământul superior de profil din țara noastră, precum și din Canada, Franța, Cehia, Spania, Grecia, Portugalia, Ungaria, Scoția, Irlanda, Finlanda, Republica Moldova. Tema a suscitat dezbateri legate de provocările pe care noile tendințe și reglementări le ridică în fața oricărui specialist din domeniul larg al științelor economice.
Printre vorbitorii de marcă au fost prof. univ. dr. Juhani Vaivio de la Aalto University School of Business, Helsinki, Finlanda, și prof. univ. dr. Alleen Pierce, UCD Lochlann Quinn School of Business, Dublin, Irlanda, care au condus sesiunea plenară.
Sesiunile conferinței – Raportare integrată, Raportare financiară, Contabilitate managerială, Comunicare în contabilitate, Audit, Profesia contabilă, Contabilitate, Măsurarea performanței, Probleme actuale în contabilitate – au inclus 30 de lucrări științifice.
O altă sesiune a conferinței, dedicată metodelor de cercetare, a fost coordonată de prof. univ. dr. Patrick Boisselier de la Conservatoire National des Arts et Métiers (CNAM), Paris.
Președintele Filialei CECCAR Timiș, prof. univ. dr. Ovidiu-Constantin Bunget, director al Departamentului de Contabilitate și Audit al Universității de Vest din Timișoara, președintele Comitetului de Organizare a Conferinței, a declarat că „dincolo de componenta pragmatică a demersurilor în domeniul contabilității și auditului, școala de contabilitate a Universității de Vest din Timișoara demonstrează interes și poziționare adecvată la nivelul preocupărilor naționale și internaționale. Conferința reprezintă un prilej de diseminare a rezultatelor muncii de cercetare, atât a unor colegi români, cât și străini”.
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara