Topul Național al Firmelor Private din România, ediția a XXIV-a
Telex » Știri 25 octombrie 2016
Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA), au organizeazat astăzi cea de-a XXIV-a ediţie a Topului Naţional al Firmelor Private din România.
Topul Național al Firmelor Private din România reprezintă un eveniment de referință pentru mediul de afaceri românesc; cu această ocazie sunt recunoscute meritele întreprinzătorilor și promovate cele mai performante întreprinderi ale anului 2015. Manifestare de tradiție, TOP-ul transpune bunele practici internaţionale în domeniu și se bucură de recunoașterea la nivel european și internaţional a Uniunii Europene a Artizanatului și a întreprinderilor Mici și Mijlocii (UEAPME) și Asociaţiei Mondiale a întreprinderilor Mici și Mijlocii (WASME)
Recunoașterea la nivel naţional a performanțelor realizate de întreprinderile din România este confirmată de personalitățile care au participat la eveniment: premierul Dacian Cioloş, consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu, ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Dragoş Pîslaru, ministrul Economiei Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, Costin Borc, senatorul Eugen Teodorovici (fost ministru al Finanțelor, precum și al Fondurilor Europene), ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, secretarul general al Uniunii Europene a Artizanatului şi a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (UEAPME), Peter Faross.
La eveniment a participat preşedintele Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), prof. univ. dr. Robert Aurelian Şova.
Manifestarea a fost deschisă de președintele CNIPMMR, Florin Jianu, care a subliniat amploarea și importanța evenimentului, faptul că, până acum, la edițiile anterioare, au fost acordate peste 16.000 de premii. Anul acesta, la Top au participat 7500 de firme, având o cifră totală de afaceri de peste 10 miliarde de lei și un profit brut care depășește 1 miliard de lei.
În cuvântul său, primul-ministru Dacian Cioloş a prezentat preocupările Guvernului subsumate obiectivului strategic de sprijinire a capitalului românesc, în special a IMM-urilor. Acest sprijin se va concretiza în măsuri de debirocratizare, de orientare a ajutorului de stat și spre IMM-uri, facilitarea accesului la fonduri europene, stimularea exportului efectuat de întreprinderile mici și mijlociii.
Prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu, președintele de onoare al CNIPMMR, a prezentat o sinteză a rezultatelor și obiectivelor IMM-urilor la scară națională.
Sesiunea de dezbateri a fost deschisă de președintele CECCAR, Robert Aurelian Şova, care s-a referit la parteneriatul cu CNIPMMR, precum și la lărgirea și perfecționarea gamei de servicii pe care profesioniștii contabili o oferă întreprinzătorilor.
- Naţionale generale (micro, mici, mijlocii, mari şi pentru firme nou înfiinţate);
- Naţionale, pe domenii de activitate – cod CAEN (micro, mici, mijlocii, mari şi pentru firme nou înfiinţate);
- Regionale generale (micro, mici, mijlocii, mari şi pentru firme nou înfiinţate) (Al.R.)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial