TPBI a creat o aplicație care transmite date despre poziția în timp real a vehiculelor de transport în comun
Numărul 13, 5-11 apr. 2023 » Conectarea la era digitală
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București - Ilfov (TPBI) a creat, prin resurse proprii, o aplicație care transmite în timp real datele referitoare la pozițiile vehiculelor. "Astfel, (…) călătorii pot vedea în aplicația Google Maps atât timpul rămas până la sosirea vehiculelor în stație, cât și diferența față de timpul programat. Aplicația prezintă stațiile, poziția exactă a tuturor vehiculelor și oferă cele mai bune rute pe care le pot alege călătorii până la destinația finală, incluzând atât metroul, cât și trenul în opțiunile propuse", se arată într-un comunicat al TPBI, citat de Agerpres.
În plus, Asociația a dezvoltat, tot cu resurse proprii, încă o aplicație ce poate fi utilizată gratuit de operatorii de transport public din regiune care au vehicule dotate cu ecrane de informare în salonul pentru călători. Aplicația, unică în acest moment în România, îi anunță pe călători despre traseul urmat de vehicul, despre liniile comune din fiecare stație de pe traseu, dar și despre timpul de trecere prin stații a mijloacelor de transport în comun cu care există legături. Aceasta poate fi utilizată gratuit de către operatorii de transport din regiune, urmând ca fiecare dintre ei să decidă dacă o vor folosi.
O altă variantă a acestei aplicații va fi folosită în stațiile de transport public, în cadrul proiectului de informare a călătorilor "Sistem ITS integrat Smart & Green Mobility pentru Regiunea București - Ilfov". Datele în format deschis puse la dispoziție de TPBI vor fi disponibile după ce infrastructura IT va permite acest lucru, precizează sursa citată.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice