TPBI: Proiectul Trenul Metropolitan București-Ilfov va fi prezentat mâine în cadrul evenimentului „Săptămâna europeană a mobilității”
Telex » Știri 21 septembrie 2021
Trenul Metropolitan București-Ilfov, proiectul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov (TPBI), va fi prezentat mâine, 22 septembrie, în cadrul evenimentului „Săptămâna europeană a mobilității” (16-22 septembrie). Potrivit unui comunicat de presă al Asociației, citat de Agerpres, proiectul a obținut locul II (la secțiunea Administrație) la concursul organizat, recent, de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România).
„Proiectul Tren Metropolitan este o componentă a Zonei Metropolitane București care va pune în valoare infrastructura existentă și va integra concepte și tehnologii prietenoase cu mediul. Proiectul prevede 16 servicii (linii de tren metropolitan), care vor uni cartierele Municipiului București și localitățile din Județul Ilfov prin intermediul unor vehicule moderne și al unor viitoare gări care vor duce la revitalizarea localităților. După implementarea proiectului, Bucureștiul se va număra printre orașele care asigură preluarea navetiștilor din suburbii, în condiții civilizate, cu un serviciu de transport modern pe cale ferată. Trecerea la tehnologii de transport fără emisii de dioxid de carbon și reducerea poluării atmosferice, a poluării fonice și a accidentelor, toate acestea vor duce la îmbunătățiri semnificative ale calității vieții în mediul urban”, se menționează în comunicatul citat.
„Săptămâna europeană a mobilității” reprezintă o inițiativă a Comisiei Europene, prin care, în perioada 16-22 septembrie, în fiecare an, se încearcă găsirea de soluții inovatoare la problemele actuale de mobilitate urbană. Prezentarea proiectului Trenului Metropolitan București-Ilfov este una dintre acțiunile cu care Municipiul București participă la această campanie.
TPBI este primul organism, creat la nivel regional, care a fost constituit sub forma unei structuri de cooperare a celor 42 de autorități publice locale din regiune, primind mandat din partea acestora pentru înființarea, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea și gestionarea serviciului de transport public de călători pe toată aria de competență, conform Regulamentului CE 1370/2007.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale