Traficul feroviar pe linia de cale ferată Slobozia Veche - Ciulnița se închide până la 1 octombrie
Telex » Știri 29 august 2023
Traficul feroviar pe linia de cale ferată Slobozia Veche - Ciulnița se va închide până la data de 1 octombrie, pentru realizarea unor lucrări de consolidare la pasajul inferior de la km 15+470, informează Compania Națională de Căi Ferate "CFR" SA, citată de Agerpres. În acest scop sunt instituite și restricții de circulație pe DN 2A, în zilele de 2 septembrie și 16 septembrie 2023.
Lucrările de consolidare a pasajului inferior de la km 15+470 au drept scop refacerea drenurilor și a hidroizolației, consolidarea culeei și înlocuirea suprastructurii, cu un tablier metalic, cu cuvă de beton pentru susținerea prismei de piatră spartă, pe o lungime de 200 m, lucrări necesare pentru asigurarea stabilității structurii podului, îmbunătățirea parametrilor de rezistență și creșterea vitezei de circulație a trenurilor la 70 km/h, viteza proiectată a liniei. De asemenea, prin lucrările de consolidare a acestui obiectiv se va asigura o înălțime, între șosea și grinda podului, de 6 m, înălțimea actuală fiind de 4,90 m, precizează sursa citată.
"Astfel, în perioada de execuție a lucrărilor de consolidare a pasajului inferior de la km 15+470, linia de cale ferată Slobozia Veche - Ciulnița va fi închisă, iar pentru continuitatea circulației feroviare, constructorul pune la dispoziția călătorilor mijloace auto pentru transbordare pe relația Slobozia Veche - Slobozia Sud - Ciulnița, programul de circulație a mijloacelor auto fiind afișat la gările Slobozia Veche și Ciulnița. De asemenea, din punct de vedere al circulației rutiere pe DN2A, se vor introduce restricții de trafic în data de 2 septembrie 2023, cu dirijarea alternativă a circulației pe o singură bandă, iar în data de 16 septembrie 2023 se va închide, timp de 12 ore, tronsonul de drum cuprins între sensul giratoriu Slobozia Veche km 62+500 și sensul giratoriu de la Șoseaua Ciulniței, km 66+200", se precizează în comunicatul companiei.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale