Traseu turistic evocator de la Arcul de Triumf până la Cimitirul Bellu Militar, pe tema Primului Război Mondial
Numărul 22-23, 13-26 iunie 2017 » Roza vânturilor
Asociaţia Istoria Artei a pregătit, în intervalul 17 iunie – 1 iulie, o serie de programe turistice, parte a proiectului cultural „De la Marele Răzbel la Marea Unire: fapte de vitejie, consemnări, monumente”, informează News.ro. Traseul începe la Arcul de Triumf, continuă la Ultimul străjer al Capitalei (Băneasa), Leul şi Monumentul Infanteristului (Cotroceni), Mormântul Eroului Necunoscut (O.N.C.E, Parcul Carol I), Cimitirul Ghencea Militar şi se încheie la Cimitirul Bellu Militar. Aceste trasee turistice, cu ghid, sunt programate de la ora 11.00. Participarea este gratuită, în limita a 30 de locuri la fiecare eveniment, cu o înscriere în prealabil la adresa de e-mail tururighidate@gmail.com.
Proiectul cultural „De la Marele Răzbel la Marea Unire” vizează cercetarea şi realizarea istoricului unor monumente de for public ridicate în onoarea eroilor, comemorarea eroilor şi a faptelor lor, identificarea mărturiilor din scrisori, jurnale, arhive de familie, conceperea şi publicarea unor materiale informative, identificarea problemelor monumentelor publice, propunerea unor soluţii de protejare şi promovare a patrimoniului, organizarea de evenimente culturale pentru diferite categorii de vârstă.
Mai multe amănunte pot fi citite pe parcursul proiectului pe blogul: marelerazbelmareaunire.blogspot.ro şi pe pagina de Facebook Asociaţia – Editură Istoria Artei.
Ziua Brâncuși sub semnul omagierii unei opere inestimabile
Pe întregul cuprins al țării, manifestări prin care toate artele transmit un mesaj comun, autentic umanist
Iași – opt zile de concerte memorabile
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc