Tren de noapte pe ruta Praga-Berlin-Bruxelles începând din 2022
Numărul 14, 14-20 apr. 2021 » Roza vânturilor
O nouă legătură de tren de noapte ar urma să lege capitala Cehiei de Dresda, Berlin, Amsterdam și Bruxelles începând din 2022, a anunțat compania cehă de transport feroviar Regiojet, informează DPA, preluată de Agerpres. În secolul trecut, trenurile de noapte rulau pe rute precum Paris-Istanbul sau Londra-Veneția. Însă, pe măsură ce trenurile de mare viteză au permis scurtarea duratei călătoriilor, iar apariția companiilor aeriene low cost și a reglementărilor dure impuse de Uniunea Europeană au făcut trenurile de noapte neviabile din punct de vedere, marile companii au renunțat la aceste servicii.
Uniunea Europeană a declarat anul 2021 „Anul european al căilor ferate”, pentru a promova utilizarea mai frecventă a trenului, care este un mijloc de transport sigur și ecologic.
În acest context, RegioJet a informat că în parteneriat cu start-up-ul olandez European Sleeper au decis să se alăture unei inițiative pan-europene destinate dezvoltării unor legături de tren de noapte prietenoase cu mediul. Amsterdam, Bruxelles, Praga, Berlin sau Dresda sunt destinații ideale pentru utilizarea trenurilor de noapte în scopuri turistice sau de afaceri.
RegioJet a precizat că trenurile vor pleca seara din Praga și vor ajunge în capitala Belgiei în dimineața următoare. În sens invers, trenurile vor pleca din Bruxelles la începutul serii. Trenurile vor avea atât locuri pe scaune, cât și cușete de dormit. Operatorul intenționează să ofere internet gratuit la bordul trenurilor. Această legătură este destinată să vină atât în întâmpinarea turiștilor, cât și a călătorilor în interes de afaceri sau a funcționarilor din instituțiile europene.
Compania Regiojet operează deja o legătură de tren de noapte între Praga și orașul Kosice din estul Slovaciei, iar în cursul acestui an urmează să fie introdusă o cursă între Praga și orașul ucrainean Lvov.
Înaintea pandemiei, Praga era una dintre cele mai populare destinații turistice din Europa. În anul 2019, aproximativ 6,8 milioane de turiști străini au vizitat așa-numitul „Oraș de aur” însă anul trecut numărul vizitatorilor a scăzut la o treime față de nivelul normal, parțial din cauza carantinei.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane