Tur virtual 360° al expoziției „Toate pânzele sus! Călătorie în istoria instrumentelor de navigație”
Numărul 12, 27 mar. - 2 apr. 2024 » Roza vânturilor
Muzeul Hărților îi invită pe cei interesați să descopere universul fascinant al hărților, al gnomonului, astrolabului sau al sextantului, cu turul virtual 360° realizat de echipa de robotică BraveBots. „Astfel, veți explora fiecare obiect al expoziției temporare «Toate pânzele sus! Călătorie în istoria instrumentelor de navigație» de la Muzeul Hărților din confortul casei voastre, luând parte la o serie captivantă de experiențe virtuale, accesând linkul de aici”, afirmă reprezentanții muzeului, într-un comunicat.
Reamintim că în expoziția curatoriată de comandorul Vasile Chirilă (Asociația AstroNauticus) și Eugen Grama (muzeograf) vizitatorii vor avea ocazia de a observa reproduceri fidele ale unor vechi instrumente de navigație astronomică, dar și piese originale din perioada secolelor XIX-XX, utilizate pentru navigarea pe mare și nu numai.
Echipa de robotică BraveBots a Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Ploiești a fost fondată în anul 2016, odată cu primul sezon al concursului internațional de robotică FIRST Tech Challenge din România. Cel mai recent rezultat l-a obținut în perioada 26-28 ianuarie 2024, unde echipa a participat la regionala campionatului de robotică FIRST Tech Challenge și a câștigat premiul cel mai râvnit: INSPIRE 1.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial