Turism rural: cele mai frumoase sate din Europa
Numărul 47, 10-16 dec. 2019 » Roza vânturilor
Un clasament realizat de platforma Afar.com prezintă un top al celor mai frumoase sate din Europa, caracterizate de străzi șerpuite, clădiri colorate și o mulțime de locuri de explorat, informează Mediafax. Situat nu departe de Strasbourg, satul francez Colmar este de departe cel mai pitoresc loc din nord-estul Franței. Un restaurant francez incredibil numit Les Bateliers se află pe malul râului, chiar lângă podul Rue Turenne, oferind o priveliște de excepţie a arhitecturii istorice colorate.
La câțiva kilometri de Mykonos, Ano Mera este o mic sat idilic grecesc. Pentru a înțelege modul în care oamenii trăiau înainte de explozia turistică din zonă, turistul trebuie să rătăcească pe acele străzi și să simtă mirosul pâinii coapte proaspete. Biserica Panagia Tourliani și Mănăstirea Paleokastro sunt vechi de secole și, cu siguranță, de neuitat.
Adare este cunoscut ca fiind cel mai frumos sat din Irlanda. Acolo, casele țăranilor sunt desprinse din povești și absolut fermecătoare, la fel și conacele. Se spune că nu există om care a ajuns în Adare fără să își facă un scop din a reveni în acest sat.
Canalele parcurg întregul sat olandez Giethoorn, transformându-l într-o mică Veneție a Olandei. Vizitatorul poate închiria o barcă pentru a vedea întregul loc. Giethoorn este un loc magic, unde majoritatea caselor au acoperișuri de paie, frumos decorate. Există o mulțime de restaurante frumoase amplasate între aceste case, iar multe dintre ele închiriază și camere pentru turiști.
Cuibărit între Marea Adriatică și Alpii Dinarici, satul croat Vinjerac este bântuit de fantoma celui de-Al Doilea Război Mondial. Litoralul rămâne scobit de bombele aruncate peste el de către Aliați, dar micile case, acoperite cu țiglă de lut, în stil spaniol, creează o atmosferă unică, la fel și troițele superb pictate care răsar la fiecare curbă.
Pe lista celor de la Afar se mai găsesc și mici localități din Austria și Spania.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane