Turiștii care vor veni pe litoral în sezonul viitor ar putea face croaziere pe Canalul Dunăre-Marea Neagră
Numărul 40, 16-22 oct. 2018 » Roza vânturilor
Turiștii care vor veni pe litoral în sezonul viitor ar putea face croaziere pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, de la Agigea până la Murfatlar, iar apoi ar urma să fie preluați de autocare și duși să viziteze câteva atracții din zonă, precum Tropaeum Traiani de la Adamclisi și mănăstirile Peștera Sfântului Apostol Andrei și Dervent, informează News.ro.
Directorul Administrației Canalelor Navigabile, Daniel Georgescu, a declarat, zilele trecute, că dorește ca, din sezonul viitor, să fie efectuate de cel puțin două ori pe săptămână croaziere pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, între Agigea și Murfatlar. „Ne dorim ca, de la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie, să se facă măcar de două ori pe săptămână acele croaziere de la Ecluza Agigea către Portul Murfatlar. De acolo, turiștii să fie preluați de autocare și să meargă la Tropaeum Traiani, la bisericile de cretă și la mănăstirile Dervent și Peștera Sfântului Andrei”, a afirmat Daniel Georgescu.
El a precizat că voiajul de la Agigea la Murfatlar ar dura aproximativ o oră – o oră și jumătate, iar apoi drumul către acele obiective turistice cel puțin tot o oră și jumătate. Apoi, turiștii respectivi ar fi duși la unitățile de cazare tot cu autocarele și nu cu nava de croazieră cu care veniseră.
Directorul Administrației Canalelor Navigabile a precizat că sunt discuții avansate cu operatori de turism și cu o firmă din Galați care și-a manifestat interesul pentru a pune la dispoziție o navă de croazieră pentru realizarea acestui proiect.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național