Turiștii nerezidenți sosiți în România au cheltuit în medie 3.037 de lei/persoană, în T1
Numărul 25-26, 27 iun. - 9 iul. 2024 » Breviar statistic
Turiștii nerezidenți cazați în structurile de cazare turistică de tip colectiv din România au cheltuit, în medie, 3.037,7 lei/persoană, în trimestrul I al acestui an, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS), citate de Agerpres. Numărul total al turiștilor nerezidenți cazați în structurile de cazare turistică, în perioada analizată, a fost de 378.800, cheltuielile acestora însumând 1,150 miliarde de lei. Dintre turiștii nerezidenți sosiți în România, în trimestrul I din anul curent, 58,9% au călătorit în scop de afaceri, iar cheltuielile au reprezentat 60,8% din totalul cheltuielilor.
Ponderea principală a fost reprezentată de cheltuielile pentru cazare (48,9%), urmată de cheltuielile în restaurante și baruri (18,5%) și de cele pentru cumpărături (14,8%).
Conform statisticii oficiale, dintre turiștii nerezidenți sosiți în România, din ianuarie până la finele lunii martie a acestui an, 41,1% au călătorit în scop particular, cheltuielile acestora reprezentând 39,2% din total. Aceștia au cheltuit cel mai mult pentru cazare (43,1%), apoi pentru cumpărături (15,8%) și în restaurante și baruri (14,7%).
În primele trei luni din 2024, din totalul nerezidenților sosiți în țara noastră, 38,4% și-au organizat singuri sejurul, 35,9% au optat pentru o agenție de turism, 16,6% au ales alte modalități de organizare a călătoriei (cum ar fi sindicat), în timp ce 9,1% și-au organizat călătoria atât pe cont propriu, cât și printr-o agenție de turism.
Principalul mijloc de transport utilizat pentru a sosi în România a fost avionul, folosit de 79,5% din numărul total de turiști, în timp ce 15,2% au apelat la autoturismele proprii, 4,7% la autocare și autobuze, 0,5% la tren, iar 0,1% au sosit cu alte mijloace de transport (autoturisme închiriate, motociclete etc.).
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile