Turneul Vladimir Cosma – 50 de ani de succes continuă în Franța și Elveția
Numărul 4, 7-13 februarie 2017 » Roza vânturilor
Orchestra Română de Tineret va susține o serie de concerte, în perioada 9-14 februarie, în Franța și Elveția, potrivit unui anunț publicat pe site-ul orchestrei.
Concertele sunt parte a turneului extraordinar Vladimir Cosma – 50 de ani de succes, menit să readucă în atenția publicului opera compozitorului și dirijorului român, care a marcat cinematografia franceză a anilor ’70. Turneul amintit a debutat în toamna anului trecut, la Paris, unde peste 2.500 de spectatori au aplaudat la scenă deschisă prestația celor 75 de membri ai orchestrei.
Peste 200 de artiști, instrumentiști și coriști, dar și reputați artiști români, precum soprana Irina Baianț, Marius Preda (țambal), Rafael Butaru (vioară), vor interpreta partiturile maestrului pentru producții cinematografice precum Rabbi Jacob, La Boum, Le Grand Blond, l’As des As.
Cele patru concerte ale turneului vor avea loc la 9 februarie – sala Arena din Geneva, 10 februarie – sala Amphithéâtre din Lyon, 11 februarie – sala Zénith din Rouen și 14 februarie – sala Zénith din Lille.
De asemenea, anunțul citat precizează că ansamblul Violoncellissimo, condus de violoncelistul și profesorul Marin Cazacu, va susține, în seara zilei de 13 februarie, un concert la Ambasada Română din Paris, cu prilejul unui eveniment dedicat sărbătoririi nașterii lui Constantin Brâncuși.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național