UE a aprobat o schemă românească în valoare de 358 milioane euro pentru sprijinirea companiilor afectate de pandemie
Telex » Știri 10 august 2022
Comisia Europeană (CE) a aprobat o schemă românească, în valoare de 358 milioane euro (aproximativ 1,7 miliarde de lei), pentru sprijinirea companiilor în contextul pandemiei de coronavirus, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar, citat de Agerpres. Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat. Măsura va fi deschisă companiilor micro, mici și medii afectate de pandemia de coronavirus și active în sectoarele manufacturier, comerț angro și cu amănuntul și turism.
Sprijinul public se va acorda sub formă de subvenții directe. Măsura este destinată să ajute companiile să finanțeze investiții în active tangibile și intangibile și să depășească deficitul de investiții acumulat în economie din cauza crizei coronavirusului. De această măsură ar urma să beneficieze aproximativ 1.000 de companii.
Comisia a constatat că schema românească este în conformitate cu condițiile cadrului temporar. În special, ajutorul nu va depăși 1% din bugetul total al schemei per beneficiar, va viza investițiile în active tangibile și intangibile, dar nu investiții financiare, nu va depăși nivelul maxim prevăzut în Cadrul temporar pentru măsuri de ajutor de stat și se va acorda până la 31 decembrie 2022.
Executivul comunitar a concluzionat că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107, alineatul (3) litera (b) din TFUE și cu condițiile prevăzute în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura conform normelor UE privind ajutoarele de stat, precizează Executivul comunitar.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național