UE are nevoie de peste 700 miliarde euro anual pentru atingerea obiectivelor privind tranziția verde
Numărul 27-28, 12-25 iul. 2023 » Lumea în care trăim
Europa va avea nevoie de investiții de peste 700 miliarde de euro (762,44 miliarde de dolari) pe an pentru a-și îndeplini obiectivele privind tranziția energetică, pentru combaterea schimbărilor climatice, se arată într-un raport publicat de Comisia Europeană, transmite Reuters, preluată de Agerpres. "Per total, vor fi necesare investiții suplimentare de aproximativ 620 miliarde de euro (675,3 miliarde de dolari) anual pentru îndeplinirea obiectivelor din Pactul Verde (Green Deal) și REPowerEU plan, și încă 92 miliarde de euro vor fi necesari pentru obiectivele din Net-Zero Industry Act în perioada 2023-2030", se arată în raportul privind previziunile strategice din 2023.
Reglementarea UE anunțată în martie "Net-Zero Industry Act" este menită să majoreze fabricarea produselor tehnologice nepoluante și să contracareze subvențiile masive acordate de Statele Unite și China.
Vicepreședintele CE, Maros Sefcovic, a declarat că Europa trebuie să devină "Europa investițiilor" pentru a-și îndeplini obiectivele și a se asigura că blocul comunitar depășește concurența globală.
"Banca Europeană de Investiții (BEI) ar trebui să acorde un sprijin mai puternic pentru investițiile strategice în domenii-cheie, cum ar fi tehnologia verde și bio, precum și materiile prime, în special pentru proiectele de vârf", a adăugat Sefcovic, cerând investiții țintite din partea sectorului public, inclusiv din bugetele naționale și fondurile europene.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național