UE consideră crucială introducerea rapidă a tehnologiei 5G
Numărul 41, 29 oct. - 4 nov. 2019 » Lumea în care trăim
Uniunea Europeană ar trebui să devină un lider în introducerea de reţele 5G, iar dezvoltarea acestei tehnologii este crucială pentru a creşte competitivitatea blocului comunitar, arată un document elaborat de preşedinţia finlandeză a Consiliului Uniunii Europene consultat de Reuters, informează Agerpres. Potrivit sursei citate, modificările pe care tehnologia 5G le va genera în rândul reţelelor mobile, dispozitivelor şi aplicaţiilor necesită ca UE şi statele membre „să acorde o atenţie deosebită pentru a asigura securitatea cibernetică a reţelelor şi a noilor servicii”, însă „o introducere rapidă a reţelelor 5G este crucială pentru a creşte competitivitatea UE şi necesită o abordare comună” într-o lume din ce în ce mai conectată. Documentul citat de Reuters recomandă promovarea suveranităţii tehnologice europene şi introducerea unor standarde şi măsuri de securitate „robuste” pentru toţi producătorii şi furnizorii de servicii importanţi, de-a lungul întregului ciclu de viaţă al reţelelor 5G.
Finlanda, ţară care în prezent deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, şi-a propus ca acest text să fie adoptat în mod oficial la o reuniune a miniştrilor europeni ai Comunicaţiilor care va avea loc în luna decembrie.
Reamintim că ANCOM a anunţat, la data de 7 iunie 2019, că procedura de licitaţie pentru acordarea resurselor de spectru disponibil în benzile desemnate pentru implementarea tehnologiei de noua generaţie 5G urmează să fie finalizată până la 31 octombrie, iar licenţele de utilizare vor fi acordate până la finalul anului.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane