UE intenționează să înființeze 12 universități europene, până în 2021
Numărul 18, 21-27 mai 2019 » Direct de la sursă
CE propune alocarea suplimentară în 2019 a 100 milioane euro pentru programele de cercetare și pentru cele de mobilitate pentru studenți
Comisia Europeană (CE) a propus creșterea cu 100 milioane euro a fondurilor alocate, în acest an, programelor emblematice ale UE, Orizont 2020 și Erasmus+, fondurile suplimentare urmând să contribuie la consolidarea răspunsului UE în fața unor provocări majore precum schimbările climatice și la adaptarea, în continuare, a sectorului educației la nevoile pieței forței de muncă.
Potrivit unui comunicat al Executivului comunitar, din cele 100 de milioane euro suplimentare, 80 de milioane euro vor fi destinate sprijinirii cercetării în domeniul climei în cadrul programului Orizont 2020, programul de cercetare și inovare al UE. Fondurile vor contribui la realizarea obiectivului de alocare a 35% din bugetul programului Orizont 2020 pentru cercetarea în domeniul climei. Restul de 20 milioane euro vor sprijini programul UE pentru educație, formare, tineret și sport în Europa, Erasmus+. Banii vor contribui, de asemenea, la crearea de universități europene, o nouă inițiativă a UE care va constitui o piatră de temelie a spațiului european al educației până în 2025. Până în 2021, UE își propune să înființeze 12 universități europene care să le permită studenților să obțină o diplomă prin combinarea studiilor în mai multe țări ale UE, contribuind astfel la competitivitatea internațională a universităților europene în UE și în întreaga lume.
Propunerea CE necesită aprobarea Parlamentului European și a Consiliului. (Al.R.)
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național