UE intenționează să majoreze semnificativ producția de cipuri în următorii zece ani
Telex » Știri 14 iulie 2021
Comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, a anunțat că în următorii zece ani blocul comunitar are ca obiectiv dublarea la 20% a cotei pe care o are Europa în producția globală de semiconductori, se arată într-un comunicat al Ministerului Industriei din Italia, după întâlnirea cu oficialul CE, transmite Reuters, preluată de Agerpres. În luna mai, Breton a dat asigurări că UE va investi fonduri semnificative pentru extinderea producției europene de semiconductori, pe fondul deficitului global de cipuri, care afectează în mod special producătorii auto.
După o întâlnire la sediul central al companiei olandeze ASML - un producător care activează în industria semiconductorilor - Breton a declarat că Europa va trebui să-și extindă capacitatea de producție a cipurilor de nivel mediu înainte de a-și putea îndeplini obiectivul de a-și dubla cota în producția globală de semiconductori la 20% și de a produce până în 2030 așa-numitele cipuri fabricate cu tehnologia de 2 nanometri (nm), cele mai avansate.
Fondurile ar putea veni de la câteva programe ale UE, inclusiv fondul de redresare de 800 miliarde de euro, din care 20% ar urma să fie cheltuiți pentru „tranziția digitală” a Europei, a explicat Breton.
Șeful ASML, Peter Wennin, a apreciat că ar fi oportun ca Europa să înceapă sprijinirea activităților de cercetare-dezvoltare (R&D) pentru anumite industrii care vor fi importante în cinci ani, pe domenii unde deja expertiza companiilor din Europa este solidă, în cipurile pentru industria auto și „edge computing”.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice