UE intenționează să ușureze acțiunile în justiție ale deținătorilor de brevete
Telex » Știri 26 aprilie 2023
Comisia Europeană (CE) a revizuit un proiect de act normativ cu privire la brevete, în ideea de a face mai ușor pentru deținătorii de brevete să dea în judecată companiile pentru dispute pe tema redevențelor, ca urmare a unor critici că o primă variantă a propunerii favoriza utilizatorii de brevete în dauna deținătorilor, transmite Reuters, preluată de Agerpres. Executivul comunitar, care urmează să își anunțe astăzi propunerile, speră că aceste modificări vor pune capăt unor dispute juridice costisitoare cu privire la brevete care sunt cruciale pentru tehnologii din domeniile echipamentelor de telecomunicații, telefoanelor mobile, computerelor, automobilelor conectate și dispozitivelor inteligente.
Oficialii europeni au spus că temerile cu privire la un posibil război al brevetelor între industria auto și tehnologia cu privire la Internetul Lucrurilor precum și ponderea în creștere ocupată de China în cazul unor brevete importante au fost principalele motive pentru regulile ce urmează a fi propuse de Comisia Europeană.
Conform celei mai recente variante de lucru consultată de Reuters, deținătorii de brevete pot cere tribunalelor să emite interdicții împotriva companiilor acuzate de încălcarea drepturilor cu privire la proprietatea intelectuală, chiar dacă cele două părți negociază un acord cu privire la redevențe sub auspiciile Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO).
O versiune anterioară a documentului bloca astfel de acțiuni în justiție până la încheierea unui acord cu privire la redevențe în decurs de nouă luni.
Deținătorii de brevete spun că interdicțiile emise de tribunale ajută la protejarea drepturilor lor în timp ce criticii sunt de părere că interdicțiile pot umfla redevențele și sugruma competiția.
Propunerile Comisiei Europene trebuie agreate cu țările membre ale UE și cu Parlamentul European înainte de a deveni lege.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile