UE introduce standarde alimentare mai stricte
Telex » Știri 31 august 2021
Uniunea Europeană impune de luni standarde alimentare mai stricte privind nivelul de plumb și de cadmiu din alimentele pentru bebeluși, anumite legume, fructe, cereale și oleaginoase, condimente, vinuri și sare, ca parte a unui plan mai amplu de prevenire a cancerului, transmite DPA.
„Ca parte a activității noastre vizând îmbunătățirea sănătății prin accesul la diete sănătoase și activitate fizică, în baza Planului european de combatere a cancerului, ne-am angajat să reducem și mai mult prezența în alimente a contaminanților cancerigeni”, a declarat comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides, potrivit AGERPRES.
Noile standarde se bazează pe informații actualizate, care arată că nu există un plafon sub care efectele dăunătoare asupra sănătății umane pot fi excluse în mod sigur.
Oficialii de la Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) și-au exprimat recent temerile că actuala expunere alimentară la plumb ar putea afecta dezvoltarea neurologică a fetușilor, bebelușilor și copiilor mici.
Un nivel ridicat de plumb a fost detectat în fructe de mare, pește, alge și suplimente alimentare.
Ministerul Mediului din Germania a avertizat că un nivel redus de plumb a fost detectat în cereale sau legume.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice