UE și-a revizuit estimările privind recolta de grâu din acest an
Telex » Știri 26 iunie 2020
Comisia Europeană (CE) a anunţat o nouă revizuire în jos a estimărilor privind recolta de grâu din acest an în Uniunea Europeană, mizând pe o producţie de 117,2 milioane tone, comparativ cu 121,5 milioane tone cât estima în urmă cu o lună, informează Reuters, citată de Agerpres. Aceasta este a doua revizuire, în jos, a estimărilor Executivului comunitar, după ce, la finele lunii mai, Comisia şi-a redus prognozele privind recolta de grâu din acest an cu peste patru milioane de tone. CE nu a oferit motivele care au stat la baza noilor prognoze, dar acestea vin la o săptămână după ce serviciul UE de monitorizare a culturilor a anunţat că randamentul a fost afectat de condiţiile secetoase din primăvară.
Şi alte organisme de prognoză şi-au revizuit semnificativ estimările privind producţia de grâu a UE, din cauza condiţiilor secetoase din primăvară, chiar dacă unii analişti sunt de părere că perspectivele s-au îmbunătăţit ca urmare a ploilor şi temperaturilor moderate înregistrate în luna iunie.
În ceea ce priveşte exporturile de grâu, Comisia şi-a revizuit estimările privind livrările de grâu ale UE-27 în sezonul 2020/2021, care începe în luna iulie, până la 25 milioane de tone, de la 26,5 milioane tone cât estima anterior. Comparativ, în sezonul 2019/2020 estimările privind exporturile de grâu au fost îmbunătăţite până la 34 milioane de tone.
În schimb, la porumb, Executivul comunitar şi-a îmbunătăţit, pentru a doua lună la rând, estimările privind recolta înregistrată de UE-27 până la 71,9 milioane tone, de la 71,4 milioane tone cât estima luna trecută.
Estimările referitoare la recolta de orz au fost lăsate practic neschimbate la 56,1 milioane tone, dar au fost revizuite în jos cele privind recolta de rapiţă a UE-27 până la 15,4 milioane tone, de la 15,6 milioane tone cât estima luna trecută, fiind în linie cu recolta slabă de anul trecut.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale