UE sprijină statele membre pentru a face față impactului resimțit în sectorul turismului din cauza coronavirsului
Telex » Știri 28 aprilie 2020
Comisia Europeană (CE) anunţă, într-un comunicat, că luni, 27 aprilie, în cadrul unei videoconferințe, miniștrii UE au discutat despre implicațiile pandemiei asupra turismului, despre măsuri de atenuare și strategia de redresare pentru ecosistemul turistic, care este unul dintre cele mai afectate de criză. Astfel, CE a prezentat măsurile deja luate în sprijinul sectorului, precum și planificarea unei reacții comune a UE în vederea redresării ecosistemului turistic. „În această privință, Comisia va propune măsuri pentru a sprijini în continuare sectorul, înainte de sezonul de vară. Printre acestea, Comisia are în vedere protocoale care ar trebui să ghideze funcționarea în condiții de siguranță a facilităților turistice din întreaga UE”, se subliniază în comunicat.
„Vom avea nevoie de fonduri fără precedent pentru a depăși această criză. Este nevoie de un buget puternic al UE pentru a impulsiona redresarea europeană, dar și de o Uniune mai puternică și mai rezilientă. Vom avea nevoie de acțiuni rapide, de pragmatism și de creativitate pentru a redresa și a construi o industrie a turismului rezilientă și durabilă. Dar, mai presus de toate, această criză necesită solidaritate. Nicio țară nu o poate depăși singură”, a declarat Thierry Breton, comisarul pentru piața internă, citat în comunicat.
Miniștrii UE și-au exprimat sprijinul larg pentru adoptarea de măsuri suplimentare și pentru o coordonare sporită la nivelul UE. Aceștia au invitat Comisia să acționeze în mod prioritar în vederea unei abordări comune la nivelul UE, care să faciliteze lichiditățile și să mențină un echilibru just între interesele operatorilor de turism și cele ale consumatorilor. Discursul de deschidere al comisarului Breton este disponibil aici.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale