UE suplimentează cu 100 milioane euro suma alocată cercetării în domeniul vaccinurilor
Numărul 29-30, 28 iul.-10 aug. 2020 » Direct de la sursă
Comisia Europeană (CE) va cofinanța, cu 100 de milioane de euro, o cerere de propuneri lansată de Coaliția pentru inovare în domeniul pregătirii în eventualitatea apariției unei epidemii (CEPI) pentru a sprijini dezvoltarea rapidă de vaccinuri împotriva coronavirusului, a anunțat Executivul comunitar, într-un comunicat. Sprijinul UE face parte din angajamentul Comisiei de a investi un miliard de euro din programul Orizont 2020, programul UE pentru cercetare și inovare. „Cercetarea și inovarea sunt necesare urgent pentru a dezvolta teste de diagnosticare, tratamente, vaccinuri și alte instrumente de prevenire care să combată răspândirea coronavirusului”, menționează reprezentanții CE.
„Avem nevoie de tratamente și vaccinuri eficiente pentru a elimina pericolul cauzat de coronavirus. De aceea suntem mândri să susținem eforturile CEPI de dezvoltare rapidă a celor mai promițătoare potențiale vaccinuri”, a declarat comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Mariya Gabriel.
Ca răspuns la pandemia de coronavirus, CEPI, un parteneriat global creat în 2017 în scopul dezvoltării de vaccinuri menite să prevină apariția unor epidemii viitoare, acționează în sensul creării rapide a unui portofoliu vast cuprinzând cele mai avansate vaccinuri potențiale împotriva coronavirusului, asigurând faptul că acestea sunt gata de producție la scară largă, în colaborare cu partenerii din industrie. Prin sprijinul acordat CEPI în cadrul programului Orizont 2020 se vor finanța activități de cercetare și inovare, dar nu și fabricarea de vaccinuri.
În cadrul inițiativei privind răspunsul mondial la coronavirus conduse de președintele CE, Ursula von den Leyen, s-au promis până în prezent 15,9 miliarde de euro pentru accesul universal la teste, tratamente și vaccinuri împotriva răspândirii coronavirusului și pentru redresare la nivel mondial.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane