UE susține România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă
Telex » Știri 22 octombrie 2021
Uniunea Europeană a răspuns cererii de asistență a României pentru a trata numărul mare de pacienți afectați de COVID-19, prin intermediul Mecanismului de protecție civilă, a anunțat Executivul comunitar, într-un comunicat. „Prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al UE au fost propuse din partea Austriei 1.075 de colete cu diferite medicamente pentru asistență medicală de urgență, iar din partea Franței au fost propuse 89.030 de flacoane suplimentare de medicamente, 18 ventilatoare mecanice, precum și echipamente și accesorii medicale. La acestea se adaugă 200 de concentratoare de oxigen provenite din rezerva medicală strategică rescEU găzduită de Țările de Jos, 50 de concentratoare de oxigen provenite din Polonia, 5.200 de flacoane de anticorpi monoclonali provenite din Italia, precum și 15 ventilatoare mecanice și 8 concentratoare de oxigen livrate săptămâna trecută României de Danemarca prin intermediul Mecanismului”, se menționează în comunicat.
La începutul săptămânii, o echipă medicală din Moldova a sosit în România pentru a oferi asistență medicală de specialitate, iar pacienții din țara noastră și medicii care tratează COVID-19 sunt transportați în Ungaria în vederea tratamentului. De asemenea, România a solicitat un ajutor financiar din partea UE pentru această operațiune prin intermediul Instrumentului pentru sprijin de urgență.
De la începutul pandemiei, Mecanismul de protecție civilă al UE a coordonat și a cofinanțat livrarea a peste 190 de milioane de echipamente medicale și individuale de protecție, a consolidat capacitatea spitalelor cu personal medical suplimentar și a furnizat vaccinuri și alte echipamente esențiale în peste 55 de țări.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice