UE va anunța noi reguli privind capsulele de cafea și pungile din plastic
Telex » Știri 29 noiembrie 2022
Comisia Europeană va anunța în zilele următoare noi reguli care vizează industria de ambalaje, de la capsulele de cafea și până la sticlele din plastic de folosință unică, în încercarea de a reduce cantitatea de deșeuri generată, transmite Bloomberg, preluată de Agerpres. Noile reglementări sunt destinate creșterii sustenabilității ambalajelor, una dintre principalele utilizări ale plasticului și hârtiei, potrivit unui document de lucru consultat de Bloomberg. Țările și firmele din Uniunea Europeană vor trebui să se asigure că ambalajele utilizate de produsele de zi cu zi pot fi reciclate mai ușor sau sunt biodegradabile.
"O economie circulară a ambalajelor va ajuta la decuplarea dezvoltării economice de utilizarea resurselor naturale. Cantitatea de ambalaje a crescut mai rapid în ultimii ani decât venitul național brut, ceea ce a condus la creșterea emisiilor de CO2 și a altor emisii poluante, precum și la supra exploatarea resurselor naturale, a pierderii de diversitate și la poluare", se arată în documentul de lucru al Comisiei Europene consultat de Bloomberg.
Noile reguli ar urma să aibă ramificații de-a lungul mai multor sectoare, precum producția de alimente și fabricația produselor chimice. În Uniunea Europeană aproximativ 40% din cantitatea de plastic și jumătate din cea de hârtie sunt utilizate la ambalaje iar designul lor face deseori dificilă reutilizarea sau reciclarea. Măsurile ar urma să acopere o gamă largă de la abțibildurile de pe mere și până la pungile de unică folosință.
Companiilor li se va cere să folosească cât mai puține ambalaje, în timp ce țările vor trebui să se asigure că 65% din totalul deșeurilor de ambalaje sunt reciclate până la finele lui 2025. Potrivit Bloomberg, noile reguli ar urma să fie adoptate astăzi, la pachet cu regulile privind certificatele de eliminare a carbonului.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial