UE va înăspri testele de emisii pentru automobilele hibride
Numărul 5, 9-15 feb. 2022 » Lumea în care trăim
Uniunea Europeană intenționează să înăsprească metodologia de măsurare a emisiilor de CO2 pentru automobilele hibride de tip plug-in, au declarat pentru Reuters două surse din apropierea acestui dosar, după o serie de critici potrivit cărora actualele teste dau rezultate de până la patru ori mai mici decât emisiile reale, informează Agerpres. Noua metodologie de testare ar însemna că unii constructori auto, care, în 2021, au vândut în Europa aproape la fel de multe hibride plug-in ca și vehicule electrice pe baterii, vor fi nevoiți să vândă mai multe vehicule electrice pe baterii pentru a îndeplini țintele de emisii ale UE și a evita amenzi considerabile.
Sursele citate de Reuters susțin că noile teste revizuite ar urma să intre în vigoare în jurul anului 2025.
Datele furnizate de indicatorul de consum de combustibil, care, potrivit legislației UE, trebuie incluse în noile autoturisme începând din 2021, vor fi încorporate în rezultatele testelor, susțin sursele. În acest fel va fi obținută o imagine mai realistă a modului în care automobilele hibride se bazează mai mult pe motoarele lor cu combustie internă decât pe bateria electrică.
„Factorul de utilitate va fi modificat”, a spus Petr Dolejsi, director de transport sustenabil în cadrul Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), referindu-se la estimarea medie a distanței parcurse în modul electric de către automobilele hibride. „Începem să colectăm date de la vehicule...este un proces în derulare”, a adăugat Petr Dolejsi.
Un oficial al Comisiei Europene a spus că un amendament la implementarea normelor Euro 6, prin care se va revizui procedura de testare a vehiculelor la nivel global (WLTP), pentru a se stabili factorii de utilitate pe baza datelor privind consumul real, este discutată în prezent, dar nu a oferit alte detalii. Urmează ca amendamentul să fie discutat la reuniunea din data de 9 februarie a Motor Vehicle Working Group, un organism care regrupează părțile implicate din industria auto, guverne și asociații ale consumatorilor, a mai spus oficialul comunitar.
Modificarea procedurii de testare, pentru a reflecta mai bine emisiile în condiții reale, coincide cu apelurile ONG-urilor de mediu și regulatorilor, potrivit cărora automobilele hibride de tip plug-in nu sunt atât de „verzi” pe cât se credea odată și, de aceea, aceste automobile nu ar trebui tratate precum vehiculele electrice pe baterii.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice