UE va modifica unele reglementări pentru a ajuta companiile aeriene
Telex » Știri 11 martie 2020
Uniunea Europeană va suspenda reglementarea prin care se cere companiilor aeriene să opereze majoritatea zborurilor programate, altfel îşi pierd dreptul asupra sloturilor de pe aeroporturi, pentru a le ajuta după ce epidemia de coronavirus (Covid-19) s-a extins, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmite Reuters, citată de Agerpres. Decizia vine în contextul în care companiile aeriene globale sunt profund afectate de efectele epidemiei, iar premierul Giuseppe Conte a declarat că întreaga Italie se află în carantină până luna viitoare. Anunţul a determinat operatorii aerieni să anuleze mii de zboruri şi să amâne comenzile pentru avioane.
Suspendarea reglementării va pune capăt „zborurilor fantomă” în care operatorii aerieni vor trebui să zboare cu aeronavele aproape goale pentru a-şi păstra sloturile, a explicat Von der Leyen, fără a preciza cât va dura suspendarea. „Comisia Europeană va pune în discuţie foarte rapid legislaţia necesară. Vrem să facem mai uşor pentru companiile aeriene să-şi păstreze sloturile de pe aeroporturi, chiar dacă nu operează zboruri din cauza scăderii traficului. Aceste măsuri temporare vor ajuta industria noastră, dar şi mediul. Va atenua presiunile asupra industriei aviaţiei şi, în special, asupra micilor operatori aerieni”, a adăugat oficialul CE.
Legislaţia europeană obligă transportatorii aerieni să utilizeze cel puţin 80% din sloturile lor de pe aeroporturi, în caz contrar riscând să le piardă în următorul an.
Săptămâna trecută, Asociaţia Internaţională de Transport Aerian (IATA) a anunţat că este în contact cu organismele de reglementare de pe întregul glob pentru a găsi o soluţie de suspendare a regulilor, având în vedere că transportatorii aerieni sunt obligaţi să îşi reducă zborurile ca răspuns la scăderea cererii pentru călătoriile cu avionul.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile