Un copil, un brăduț. O prietenie pe viață: CECCAR, alături de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, în campania de responsabilizare a celor mici față de natură
Numărul 48-49, 17 dec. 2019 - 13 ian. 2020 » Agenda CECCAR
Ghidat de principiile dezvoltării durabile, ce presupun găsirea echilibrului între aspectele sociale, economice și ecologice, precum și de responsabilitatea de a acționa în interes public, Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) s-a alăturat campaniei Un copil, un brăduț. O prietenie pe viață, de responsabilizare a tinerei generații față de natură, de dezvoltare a educației în spiritul protejării mediului înconjurător, acțiune inițiată la finele acestui an de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.
Campania Un copil, un brăduț. O prietenie pe viață presupune crearea unei legături trainice a copiilor cu pădurea, educație forestieră prin implicarea celor mici în acțiuni de plantare, dar și socializare prin workshopuri și jocuri tematice.
Duminică, 8 decembrie a.c., experți contabili și contabili autorizați, membri ai filialelor București și Ilfov ale CECCAR, împreună cu cei dragi – soți, soții, părinți și, nu în ultimul rând, micii năzdrăvani –, au participat la atelierul cu surprize pe gustul tuturor Dulciuri, jocuri și povești de Moș Nicolae, organizat, la Complex Silva din Municipiul București, de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România și Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.
Pentru a conștientiza încă de la cea mai fragedă vârstă importanța protejării mediului înconjurător, copiii au plantat, cu sprijinul specialiștilor Romsilva și cu materialele puse la dispoziție de aceștia, câte un brăduț în ghiveci, pe care fiecare îl va îngriji până în primăvară, când îl va planta la loc definitiv tot alături de CECCAR și reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor. Bineînțeles că de la întâlnire nu au lipsit Moșu`, atelierele creative, precum și jocurile de socializare în compania personajelor preferate ale celor mici din basme și din filmele de animație.
De asemenea, miercuri, 11 decembrie a.c., campania de responsabilizare pentru a contribui la crearea unui mediu înconjurător mai prietenos a continuat printr-o „vizită” a reprezentanților CECCAR și ai Regiei Naționale a Pădurilor la Școala Gimnazială nr. 40 din Municipiul București. Elevi ai claselor primare, sub îndrumarea specialiștilor Romsilva și cu ajutorul dascălilor unității de învățământ și al reprezentanților Corpului, au plantat puieți de brad în ghivece și i-au „asaltat” cu întrebări despre natură pe silvicultori.
Școlarii au primit, de asemenea, sfaturi pentru a-și îngriji cu atenție brăduții, pentru ca, în primăvara anului viitor, să fie numai buni de plantat în mediul lor natural.
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane