Un document de interes major pe tema raportării integrate și a beneficiilor acesteia pentru IMM-uri, elaborat de IFAC, este pus la dispoziție de CECCAR în limba română
Numărul 19-20, 19 mai - 1 iun. 2020 » Direct de la sursă
Documentul Crearea de valoare pentru IMM-uri prin intermediul raportării integrate, elaborat de IFAC, subliniază importanța gândirii integrate, o temă centrală a raportării integrate, în eliminarea fragmentărilor interne dintre oameni și departamente, astfel încât o organizație să poată înțelege mai bine în mod colectiv elementele-cheie ale întreprinderii. Gândirea integrată include guvernanța, strategia, modelul de afaceri și oportunitățile și riscurile în contextul tendințelor și aspectelor care afectează întreprinderea. Gândirea integrată presupune, de asemenea, ca organizația să ia în considerare diferitele resurse consumate și relațiile pe care acestea se bazează astfel încât să se poată afla într-o poziție mai bună pentru a lua decizii care să contribuie la asigurarea viabilității și rezistenței în timp a organizației.
Publicația se adresează în mod specific entităților mici și mijlocii (IMM-uri), inclusiv cele nonprofit, care pot obține beneficii importante din adoptarea raportării integrate și a Cadrului general Internațional de Raportare Integrată elaborat de Consiliul Internațional de Raportare Integrată (IIRC).
Documentul a fost întocmit de International Federation of Accountants ca o contribuție la eforturile de implementare a Cadrului IIRC.
Varianta în limba română este disponibilă la secțiunea Publicații – Organisme internaționale – Alte documente de interes de pe site-ul CECCAR.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național