Un nou model al Formularului 120, pus în dezbatere publică de ANAF
Numărul 6, 18-24 feb. 2020 » Curier legislativ
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) propune modificarea Formularului 120 Decont privind accizele, ca urmare a implementării prevederilor OUG nr. 114/2018. Proiectul de ordin al președintelui ANAF, împreună cu varianta propusă, conținută în anexă, și instrucțiunile de completare a acesteia, a fost lansat recent în dezbatere publică pe site-ul instituției.
Conform referatului de aprobare publicat odată cu documentele amintite, modificarea Formularului 120 este o consecință a implementării OUG nr. 114/2018, care modifică, printre altele, unele prevederi ale Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și ale Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare.
Potrivit noilor prevederi, plătitorii de accize nu mai datorează contribuțiile pentru finanțarea unor cheltuieli de sănătate și cota de 1% datorată Ministerului Tineretului și Sportului.
În acest sens se propune modificarea Formularului 120 Decont privind accizele, care conține informații detaliate privind sumele deduse în cursul anului, pe destinațiile prevăzute de lege, din valoarea accizelor datorate în anul de raportare, pe produse sau grupe de produse accizabile.
Amintim că Declarația 120 Decont privind accizele se completează și se depune anual de către operatorii economici, plătitori de accize, potrivit titlului VIII Accize și alte taxe speciale din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, până la data de 30 aprilie a anului următor celui de raportare.
Proiectul de ordin pentru modificarea Ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 3.386/2016 pentru aprobarea modelului și conținutului formularelor 101 Declarație privind impozitul pe profit și 120 Decont privind accizele, însoțit de anexe și referatul de aprobare, poate fi consultat pe site-ul ANAF, secțiunea Transparență decizională.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național