Un nou proiect al Fundației „Dreptul la Educație”, pentru anul școlar 2016 – 2017: cursuri gratuite de orientare în carieră
Telex » Știri 6 septembrie 2016
Peste 200 de elevi din România vor beneficia, în perioada septembrie 2016 – iunie 2017, de cursurile gratuite de orientare în carieră oferite de Fundația „Dreptul la Educație” a OTP Bank România. În parteneriat cu programul european Erasmus+, fundația „Dreptul la Educație”, dedicată proiectelor educaționale non-formale, a dezvoltat cursuri diferențiate pentru elevii de gimnaziu și de liceu, potrivite vârstei și nivelului lor de educaţie. Astfel, din această toamnă, elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a, alături de liceeni cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani, vor participa activ la trei, respectiv patru sesiuni (gimnaziu: trei sesiuni, liceu: patru sesiuni) de cursuri de orientare în carieră. Trainerii fundației vor îndruma grupe de câte 10 elevi, prin activități creative şi o abordare diferită față de cursurile clasice.
Activitățile vor consta în exerciții de autocunoaștere pentru elevi, care îi vor ajuta să-și conștientizeze propriile aptitudini și să își stabilească obiective SMART de dezvoltare pentru îndeplinirea aspirațiilor profesionale. Împreună cu tutorii, elevii vor analiza oprtunitățile existente pe piața muncii și vor învăța cum să își planifice timpul, cum să se prezinte la un interviu, cum să comunice eficient şi să își construiască un brand personal. Modulul de cursuri este adaptat noii structuri a anului școlar 2016-2017 comunicată de Ministerul Educației, în special programului național „Școala Altfel”. Proiectul vine și în sprijinul directorilor de școli și licee, oferind activități suplimentare relevante pentru elevi, în cadrul programului „Școala Altfel”. Modulele de orientare în carieră sunt gratuite, iar înscrierea poate fi realizată atât de către profesori, cât şi de părinţi, la adresa nouageneratie@estedreptulmeu.ro. Cei interesaţi pot obţine detalii suplimentare la aceeaşi adresa de e-mail sau pe wesite-ul fundaţiei, www.estedreptulmeu.ro.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial