Un nou raport al IFAC arată că profesia contabilă reprezintă un factor-cheie în adoptarea de standarde internaționale
Numărul 39, 15-21 oct. 2019 » Direct de la sursă
În data de 14 octombrie, IFAC a publicat un nou raport care detaliază stadiul adoptării standardelor internaționale de contabilitate (inclusiv audit, etică și contabilitate pentru sectorul public) la nivel mondial. Acesta confirmă susținerea globală pentru standarde și practici de contabilitate internaționale de înaltă calitate, precum și rolul profesiei contabile în consolidarea economiei mondiale prin creșterea transparenței și crearea unui limbaj comun pentru informațiile financiare.
Raportul, elaborat pe baza datelor colectate de la cele peste 170 de organizații membre IFAC, indică o legătură între stadiul adoptării și implementării standardelor internaționale și gradul de implicare al organismelor membre IFAC în acest proces – există un trend pozitiv în ceea ce privește utilizarea standardelor internaționale în jurisdicțiile în care organismele membre IFAC au o oarecare autoritate în mediul de normalizare și reglementare.
La nivelul anului 2019, 90% din jurisdicțiile membre IFAC au adoptat, parțial sau în totalitate, Standardele Internaționale de Raportare Financiară (IFRS), Standardele Internaționale de Audit (ISA) și Codul etic pentru profesioniștii contabili, în 76% din aceste jurisdicții organismele membre IFAC având un anumit nivel de autoritate în procesul de adoptare și în stabilirea bunelor practici.
Pentru mai multe informații, vă rugăm consultați Standardele internaționale: un raport privind stadiul la nivel global în 2019, disponibil pe site-ul IFAC.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile