Un nou serviciu premium, de tip InterCity, introdus de CFR Călători
Telex » Știri 14 decembrie 2020
Odată cu intrarea în vigoare a noului mers de tren 2020 – 2021, CFR Călători a introdus mai multe trenuri de pasageri care oferă servicii superioare de tip InterCity, cu o durată redusă de parcurs, confort sporit și cu un cost al călătoriei similar trenurilor InterRegio, a anunţat Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC), într-un comunicat. Astfel, potrivit companiei, trenul „Tomis Expres” a parcurs ieri distanța de 391 km între Brașov – București – Constanța în 4h și 10’, un record absolut în ceea ce privește durata călătorie pe această rută.
„Un alt element de noutate este constituit de parcurgerea distanței Brașov - București în doar 2h si 07' cu o singura oprire de un minut în Predeal. Viteza maximă de circulație a fost de 160 km/h, iar viteză medie de peste 100 km/h (comparabilă cu cea a trenurilor Intercity din Uniunea Europeană). Acest nou tren este compus din vagoane moderne de clasa 1, clasa 2 și vagon restaurant”, se menţionează în comunicatul MTIC.
Perechea de trenuri „Tomis Expres” valorifică proiectele de modernizare a sectoarelor de cale ferată București – Constanța și București – Predeal, părți componente ale coridorului feroviar IV (Coridorul Rin-Dunăre), investiții finanțate din fonduri europene cu contribuție de la bugetul de stat.
Potrivit ministerului de resort, acest nou serviciu „premium” se adresează atât mediul de business din cele trei municipii, cât și călătorilor care se deplasează în scop turistic atât în zona montană, cât și în stațiunile de pe litoral.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național