Un proiect din România în finala Competiției Europene de Inovare Socială (EUSIC) 2018
Numărul 37, 25 sept. - 1 oct. 2018 » Roza vânturilor
Un proiect din România a fost selectat – cu prilejul semifinalei Competiției Europene de Inovare Socială (EUSIC) – între cele 10 proiecte finaliste ale competiţiei. Acesta este Career Bus, care propune un autobuz cu sfaturi interactive pentru tineri privind dezvoltarea profesională, a anunţat Reprezentanţa Comisiei Europene în România.
Astfel, la etapa semifinală, au participat 30 de echipe (printre care trei din ţara noastră), din 20 de state, selectate din peste 700 de proiecte eligibile. Acestea au beneficiat de un program de accelerare a propriilor idei de inovații sociale. România a fost pe locul doi în această competiție, după Spania, în ceea ce privește numărul de proiecte semifinaliste, cu următoarele idei:
- Career Bus (proiect care a acces în finală): un autobuz cu un spațiu interactiv în care tinerii pot fi deprinși cu o serie de aptitudini de carieră;
- House of Nature: o afacere socială care oferă experiențe turistice durabile în Transilvania, în timp ce profitul și cunoștințele dobândite sunt folosite pentru a le oferi localnicilor, în special celor tineri, perspective mai bune pentru viitor;
- Rural Revitalization: adunarea, într-un sistem de leasing, a câmpurilor necultivate de fermieri și redistribuirea lor către tineri ce intenționează să înceapă o afacere la scară mică în agricultură, dar nu dispun de resursele necesare.
Competiția, organizată în memoria lui Diogo Vasconcelos, lider inovator, a ajuns la a șasea ediție, iar pentru 2018 a fost aleasă tema RE:THINK LOCAL. Pentru a fi selectați, inovatorii au trebuit să-și planifice proiectele în regiuni restrânse și să răspundă unor condiții, provocări și oportunități locale specifice. Câștigătorii vor fi premiați în cadrul unei gale care va avea loc la Bruxelles, la 8 noiembrie 2018. (Al.R.)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane