UNCTAD: Veniturile globale din turism ar urma să scadă cu până la 3.300 miliarde de dolari
Telex » Știri 2 iulie 2020
Veniturile globale din turism ar urma să scadă cu până la 3.300 de miliarde de dolari din cauza restricţiilor impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), iar SUA vor avea cel mai mult de pierdut, se arată într-un studiu al Naţiunilor Unite, transmite Reuters, citată de Agerpres. Raportul „COVID-19 şi Turismul”, publicat de Conferinţa ONU pentru Comerţ şi Dezvoltare (UNCTAD), ia în calcul trei scenarii, în care măsurile de izolare durează patru, opt sau 12 luni. În aceste scenarii, veniturile globale din turism ar urma să scadă cu 1.700 miliarde de dolari, cu 2.200 miliarde de dolari şi, respectiv, cu 3.300 de miliarde de dolari, sau altfel spus cu 1,5% – 4,2% din PIB-ul global.
În raport nu se precizează care este cel mai probabil scenariu, deşi un oficial UNCTAD a precizat că scenariul de mijloc „ar putea fi unul realist”.
„Turismul internaţional a fost aproape în totalitate suspendat, iar cel intern a fost profund afectat de măsurile de izolare impuse în multe ţări pentru a stopa răspândirea pandemiei. Deşi unele destinaţii au început să se redeschidă lent, mulţi oameni se tem de călătoriile internaţionale sau nu şi le permit din cauza crizei economice”, se arată în raport.
Acesta indică faptul că SUA vor avea cel mai mult de pierdut în toate cele trei scenarii. În cazul în care măsurile de izolare durează patru luni, cele mai mari pierderi se vor înregistra în SUA (187 miliarde de dolari), China (105 miliarde de dolari), Thailanda şi Franţa (aproximativ 47 miliarde de dolari fiecare). În cel mai pesimist scenariu, pierderile SUA se ridică la 538 miliarde de dolari.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național