Undercloud aduce teatrul independent în centrul istoric
Numărul 18-19, 2-15 august 2016 » Roza vânturilor
Festivalul Internațional de Teatru Independent Undercloud se va desfășura anul acesta într-un spațiu nou, în centrul Capitalei: ARCUB Gabroveni, clădire emblematică pentru istoria Bucureștiului. Evenimentul, aflat la a IX-a ediție, va avea loc în perioada 22-31 august și propune un sfârșit de vară cu spectacole și evenimente culturale din țară și din străinătate.
Festivalul, organizat de Asociația Mișcarea Undercloud, cu sprijinul ARCUB, este prima manifestare din România dedicată teatrului independent și promovează dramaturgia de valoare, oferindu-le spectatorilor un produs cultural „viu”, actual și necesar.
Ediția a IX-a a Festivalului Undercloud va cuprinde spectacole din Anglia, Franța, Rusia, Republica Moldova, Israel și Grecia. O noutate o reprezintă introducerea unei secțiuni noi în competiție, One-man / one-woman show, care va aduce în prim-plan o formă de teatru ofertantă și prolifică pe scenele românești și internaționale. Pe lângă aceasta, publicul se va delecta cu producțiile înscrise la secțiunile Concurs, Invitați din România și Invitați din străinătate.
Alături de spectacolele de teatru vor avea loc și evenimente conexe, precum lansări de carte, workshopuri, masterclass-uri ținute de personalități din lumea teatrului românesc, dar și de invitați din străinătate. De asemenea, festivalul va marca cei 100 de ani împliniți de la inițierea mișcării DADA.
Undercloud se desfășoară sub egida programului european Europe for Festivals. Festivals for Europe. Evenimentul face parte din seria manifestărilor dedicate susținerii candidaturii orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii – București 2021.
Mai multe detalii despre festival sunt disponibile pe site-ul www.undercloud.ro și pe pagina de Facebook, facebook/undercloudfestival. (O.P.)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice