Consultare publică la nivelul UE privind combaterea conținutului online ilegal
Numărul 18, 15-21 mai 2018 » Conectarea la era digitală
Cetățenii UE, dar și organizațiile și părțile interesate, își pot împărtăși opiniile și experiențele privind detectarea și diseminarea de conținut ilegal în mediul online, dar și problemele cauzate de răspândirea acestuia, a anunțat Reprezentanța Comisiei Europene în România. Consultarea publică este parte a demersului Executivului de la Bruxelles de a consolida combaterea tuturor formelor de conținut ilegal, începând de la cel ce ține de terorism, incitare la ură și violență sau de abuz asupra copiilor și mergând până la produse contrafăcute și încălcarea drepturilor de autor.
Consultarea are ca scop colectarea de informații privind percepțiile și opiniile cetățenilor referitor la eficacitatea măsurilor voluntare luate în această direcție. Totodată, este urmărită adunarea de informații și puncte de vedere în ceea ce privește necesitatea luării unor măsuri suplimentare de către Comisia Europeană (CE).
Consultarea publică este disponibilă online și este deschisă până la 25 iunie 2018. Potrivit CE, inițiativa se adresează în primul rând cetățenilor, dar și platformelor online, furnizorilor de servicii online, organizațiilor care se ocupă cu detectarea conținutului ilegal, asociațiilor pentru drepturi digitale, autorităților de resort, organismelor de aplicare a legii, guvernelor naționale și mediului academic.
După această consultare, CE va explora, până la finalul lui 2018, posibilitatea unor măsuri adiționale care să îmbunătățească eficiența combaterii conținutului online ilegal.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național