UNSAR: Companiile din România au primit anul trecut 70 milioane euro sub formă de despăgubiri
Telex » Știri 7 octombrie 2024
Despăgubirile plătite anul trecut de asigurătorii membri ai Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) către companiile asigurate au depășit valoarea de 70 milioane euro (circa 350 milioane lei), arată rezultatele unei analize efectuate la nivelul asociației. Potrivit unui comunicat al organizației, citat de Agerpres, acestea au fost realizate în baza asigurărilor pentru bunuri și proprietăți, dar și a celor de răspunderi civile legale și profesionale.
„În acest context, #OAMENIIdinAsigurări lansează noua ediție a demersului dedicat antreprenorilor și viitorilor antreprenori - #BusinessSOS. Proiectul se adresează antreprenorilor care doresc să devină mai responsabili și să se informeze despre soluțiile de protecție financiară, în baza cărora companiile de asigurări achită zilnic despăgubiri de aproape 1 milion lei”, a declarat Alexandru Ciuncan, președinte și director general al UNSAR, citat în comunicat.
Valoarea a fost achitată pentru mai mult de 25.000 de daune care au afectat business-urile. Astfel, în fiecare zi calendaristică, asigurătorii au achitat 70 de dosare de daună avizate în baza asigurărilor dedicate, în contextul în care doar 21% dintre companii dețin o formă de protecție financiară, de tipul asigurărilor pentru bunuri și proprietăți sau a celor de răspunderi (pentru acoperirea prejudiciilor cauzate unor terțe persoane).
„Un mediu antreprenorial bine protejat este baza unei economii reziliente. Deși riscul face parte din ADN-ul unui antreprenor, acesta poate fi și transferat către specialiști. Un plan #BusinessSOS dedicat specificului unei afaceri va face mereu diferența în dezvoltarea și continuitatea acesteia”, a precizat Alina Bărbulescu, specialist Asigurări Bunuri & Proprietăți în cadrul UNSAR.
Proiectul aduce în premieră și un podcast în care #OAMENIIdinAsigurări discută despre riscuri, dar și despre soluții dedicate afacerilor.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile