UNSAR: Despăgubiri de aproape 25 de milioane de euro, plătite în ultimii 10 ani ca urmare a inundațiilor și alunecări de teren
Numărul 18, 10-16 mai 2023 » Roza vânturilor
Proprietarii de locuințe și companiile din România au primit, în perioada 2013 - 2022, despăgubiri de aproape 25 de milioane de euro (116 milioane lei) din partea companiilor de asigurări membre ale Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), ca urmare a producerii de inundații și alunecări de teren. Potrivit unui comunicat al UNSAR, citat de Agerpres, aceste despăgubiri au fost plătite atât în baza polițelor de asigurări de locuințe, cât și în baza asigurărilor de bunuri și proprietăți dedicate companiilor.
Acest sprijin financiar reprezintă plata despăgubirilor pentru 13.193 de dosare de daună, dintre care 12.078 ca urmare a producerii riscului de inundații (din cauze naturale). Valoarea despăgubirilor pentru pagubele provocate de inundații a fost de aproximativ 87 milioane lei, diferența fiind pentru acoperirea pagubelor provocate de alunecările de teren.
Din cele aproape 87 de milioane lei, 47,2 milioane lei au fost plătite companiilor în baza asigurărilor dedicate acestora, iar diferența de 39,7 milioane lei reprezintă despăgubiri plătite proprietarilor de locuințe.
"Astfel, pentru a putea fi protejați în cazul producerii unor situații neprevăzute, este bine să beneficiem de soluții de asigurare potrivite. În acest context, consultanța oferită de distribuitorii de asigurări reprezintă o resursă importantă de informații pentru oricine este interesat să fie cât mai bine protejat financiar. Spre exemplu, o asigurare facultativă pentru locuință poate acoperi, în plus față de dezastrele naturale, și alte riscuri, precum incendiu, explozie, căderi de corpuri, inundații produse de avarii ale instalațiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, precum și alte situații neprevăzute - inundații produse vecinilor, defecțiuni ale centralei termice, daune la bunurile electronice/electrocasnice etc.", se arată în comunicatul UNSAR.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile