UNSAR: Opt din zece români consideră esențială protecția împotriva furturilor din locuințe
Telex » Știri 14 noiembrie 2023
Opt din zece români consideră că protecția împotriva furturilor din locuințe este importantă și foarte importantă, arată rezultatele celei mai recente cercetări sociologice realizate de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES) la solicitarea Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), relatează Agerpres. Potrivit sursei citate, 32% dintre românii care se simt amenințați de producerea unui furt din locuința lor și care consideră că riscul de producere este mare și foarte mare menționează drept cauză care ar contribui la creșterea riscului de furt faptul că au trecut deja prin experiențe similare. Alți 27% fac referire la riscul perceput al infracțiunilor din proximitate, 17% la frecvența producerii furturilor în zona în care locuiesc, 12% la atractivitatea locuinței pentru hoți, în timp ce alți 12% menționează alte motive.
În același timp, românii nu rămân nepăsători în fața furturilor și apelează la măsuri de protecție, precum: sistemele de alarmă/antiefracție (23%), asigurarea facultativă de locuință care acoperă și riscul de furt (10%), ușa antiefracție pentru accesul în casă (7%), dar și deținerea unui câine de pază (3%).
În acest context, UNSAR și ARTS (Asociația Română pentru Tehnica de Securitate), în parteneriat cu Poliția Română, au lansat cea de-a doua ediție a campaniei #sigurACASĂ, sub deviza #ShareÎnSiguranță. Aceasta se concentrează pe măsurile de siguranță pe care le putem lua în mediul online pentru a preveni furturile din locuințe. Prin acest demers, UNSAR vine cu informații utile despre avantajele existenței unor măsuri preventive și de protecție financiară în cazul producerii furturilor din locuințe.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane