Articole din numărul 26-27, 10-23 iulie 2018

Proiectul cultural Contemporanii – dialog autentic între creatorii și consumatorii de artă

Eveniment

Alexandra Rizea

Frecvent, se vernisează câte o expoziție de artă plastică înscrisă în Proiectul cultural Contemporanii. În acest fel, atât în Capitală, cât și în alte localități din țară, publicului larg i se oferă posibilitatea de a cunoaște creatori consacrați, care se află în plină activitate, ...

Nr. 26-27, 10-23 iulie 2018


Interviu cu Olivia Postole, expert contabil, membru al Comisiei de disciplină de pe lângă Consiliul Filialei CECCAR Ialomița

Cariere. Drumul spre performanță

Interviu cu Olivia Postole, expert contabil, membru al Comisiei de disciplină de pe lângă Consiliul Filialei CECCAR Ialomița Alexandra Rizea: La fel ca în cazul colegilor care au acordat, până acum, interviuri pentru publicația noastră, vă rugăm să vă referiți, înainte de toate, la parcursul ...

Nr. 26-27, 10-23 iulie 2018


Contabilitatea ambalajelor în regim de restituire

Expertiza și auditul afacerilor

CECCAR

În articolul de față ne propunem să redăm o serie de aspecte privind contabilitatea ambalajelor care circulă între furnizorii de marfă și clienți prin schimb, fără facturare, prezentând și exemple ilustrative care includ înregistrările contabile atât la furnizor, cât și la cumpărător. Totodată, vom avea în vedere obligațiile și regulile referitoare la gestionarea ambalajelor reutilizabile, care se regăsesc în Legea nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje, cu modificările și completările ulterioare.

Nr. 26-27, 10-23 iulie 2018


Procedee de calculație a costurilor pe unitatea de produs

Expertiza și auditul afacerilor

CECCAR

În articolul de față ne propunem să prezentăm pașii care trebuie parcurși în cazul aplicării procedeului indicilor de echivalență (calculația prin coeficienți de echivalență), precum și pentru separarea cheltuielilor în cazul existenței producției cuplate.

Nr. 26-27, 10-23 iulie 2018


Noul Atlas mondial al deșertificării: Peste 75% din suprafața uscatului este deja degradată și peste 90% s-ar putea degrada până în 2050

Lumea în care trăim

Centrul Comun de Cercetare (JRC), serviciul pentru știință și cunoștințe al Comisiei Europene, a publicat zilele trecute o nouă ediție a Atlasului mondial al deșertificării, oferind factorilor de decizie un instrument pentru a îmbunătăți intervențiile la nivel local la problema pierderii ...

Nr. 26-27, 10-23 iulie 2018


UE elimină un număr-record de bariere în calea comerțului, ca răspuns la intensificarea protecționismului

Lumea în care trăim

Un număr-record de bariere comerciale cu care se confruntă întreprinderile din UE care își desfășoară activitatea în străinătate au fost eliminate, în 2017, ca răspuns la intensificarea protecționismului pe piețele internaționale, se arată în cel mai recent raport anual pe această ...

Nr. 26-27, 10-23 iulie 2018


BCE: Creditarea în zona euro, la cel mai ridicat nivel din 2009

Lumea în care trăim

Creditele bancare acordate companiilor din zona euro au înregistrat, în luna mai, cea mai mare majorare de după criza financiară, în timp ce ritmul de creștere a masei monetare s-a accelerat, arată datele publicate de Banca Centrală Europeană (BCE), transmite agenția de știri Reuters, citată ...

Nr. 26-27, 10-23 iulie 2018


Germania depășește Marea Britanie, devenind a doua destinație pentru angajați străini, în urma SUA

Lumea în care trăim

Statele Unite rămân principala destinație pentru angajați străini, în timp ce Germania a ajuns pe locul doi, depășind Marea Britanie, conform unui studiu publicat de compania de consultanță Boston Consulting Group (BCG) și firma de recrutare online The Network, transmite MarketWatch, citată ...

Nr. 26-27, 10-23 iulie 2018



Site-ul ceccarbusinessmagazine.ro folosește cookie-uri pentru analiza traficului și pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Sunt incluse aici și cookie-urile companiilor/serviciilor terțe plasate pe acest site (Google Analytics, Facebook, Twitter, Disqus). Continuând să utilizezi acest website, ești de acord cu stocarea tuturor cookie-urilor pe acest device.