Utilizatorii Facebook vor putea posta clipuri și imagini disponibile doar 24 de ore
Numărul 3, 31 ian. - 6 feb. 2017 » Conectarea la era digitală
Aplicația Facebook va conține o secțiune de conținut efemer, Facebook Stories, în care imaginile și clipurile postate vor putea fi accesate timp de doar 24 de ore, după care vor fi șterse automat, informează News.ro.
Noua facilitate va fi disponibilă pentru sistemele de operare iOS și Android, putând fi accesată de pe dispozitive mobile, și se va afla în partea de sus a aplicației Facebook, chiar sub câmpul de căutare. Acolo vor fi dispuse pe orizontală imaginile de profil ale prietenilor care au creat postări în ultimele 24 de ore.
Conținutul Facebook Stories va putea fi vizionat în mod full screen și, după un anumit număr de secunde, se va trece automat la următoarea imagine sau la următorul video, asemenea unui slideshow, precizează sursa citată.
Conținutul Facebook Stories va fi separat de postările normale din Facebook, însă utilizatorii vor putea să-l publice în news feed dacă doresc să fie vizionat și după perioada standard de 24 de ore.
Pentru moment, noua facilitate este disponibilă sub formă de test doar în Irlanda, urmând ca în lunile următoare să fie lansată la nivel global.
Facebook Stories este versiunea celor de la Facebook a Snapchat Stories, copiată inițial de la Snapchat pentru a fi adăugată în Instagram și care acum ajunge și în aplicația mobilă de Facebook.
Instagram Stories s-a dovedit un succes, ajungând la 150 de milioane de utilizatori. Prin copierea în Facebook, acest gen de conținut are potențialul de a ajunge la cei peste un miliard de utilizatori ai rețelei sociale.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național