Utilizatorii folosesc numele animalului de companie, al rudelor și al echipelor preferate la crearea parolelor de acces, potrivit unui studiu derulat în Marea Britanie
Numărul 16-17, 28 apr.-11 mai 2021 » Roza vânturilor
Peste o treime (35%) dintre persoane folosesc numele animalului de companie ca parolă pentru conturile din online, dar și numele rudelor și al echipelor sportive preferate, arată datele unui studiu derulat în Marea Britanie, citat de blogul din România al companiei de securitate cibernetică, Eset, informează Agerpres. Astfel, potrivit datelor centralizate de Centrul Național de Securitate Cibernetică (NCSC) din Regatul Unit, din acest total, până la 15% dintre britanici utilizează numele animalelor lor de companie ca parole pentru a-și proteja conturile online, 14% folosesc numele membrilor familiei ca parte a propriilor parole de acces, iar 6% integrează în conținutul parolei numele clubului sau al echipei sportive preferate.
De asemenea, 13% dintre persoanele chestionate se folosesc de o dată importantă pentru a compune respectiva parolă, în timp ce o pondere de 6% recunoaște faptul că parola este construită în jurul cuvântului... „parolă”.
„Ne putem identifica ca o națiune iubitoare de animale, însă folosirea numelui animalului de companie ca parolă vă poate face o țintă ușoară pentru infractorii cibernetici. Aș îndemna pe toată lumea să viziteze cyberaware.gov.uk și să urmeze îndrumările noastre privind setarea unor parole sigure, unde recomandăm utilizarea a trei cuvinte aleatorii în conținutul parolei”, a explicat Nicola Hudson, director de Politici și Comunicații la NCSC.
Blogul Eset precizează că NCSC a îndemnat pe toată lumea să evite o altă greșeală comună în rândul creării parolelor, și anume folosirea aceleiași parole pentru multiple conturi. „În schimb, aceștia recomandă utilizarea unei parole sau expresii unice și solide pentru fiecare dintre conturile dvs., în special cele valoroase. Ori de câte ori este posibil, acestea ar trebuie asociate cu un nivel în plus de protecție - autentificarea cu mai mulți factori. Pentru a evita dificultățile în a vă aminti toate credențialele de acces, ați putea lua în considerare și utilizarea unui manager de parole”, notează sursa citată.
Sondajul realizat în Marea Britanie a dezvăluit, totodată, că oamenii creează din ce în ce mai multe conturi online. Astfel, peste un sfert (27%) dintre respondenți au afirmat că au cel puțin încă patru conturi noi, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, iar 6% declară că au adăugat peste zece conturi noi în ultimele 12 luni.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice