Utilizatorii Ghișeul.ro vor putea plăti facturile pentru utilități fără comisioane
Telex » Știri 31 august 2021
Utilizatorii Ghișeul.ro vor putea plăti și facturile pentru utilități, cu zero comision la tranzacții, compania Apa Nova devenind primul furnizor de utilități înrolat în platformă, a anunțat, luni, Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), informează AGERPRES.
Începând de luni, cei peste 130.000 de clienți ai Apa Nova - persoane fizice și persoane juridice - vor putea plăti cu cardul, pe internet, taxele pentru furnizorul de utilități. Astfel, utilizatorii Ghișeul.ro vor putea accesa, numai după autentificare, o nouă secțiune de plăți – „Utilități” - unde vor putea regăsi plățile pentru serviciile Apa Nova.
„Ca urmare a modificărilor legislative inițiate de ADR, Ghișeul.ro trece la nivelul următor. Utilizatorii au acum la dispoziție plata online pentru serviciile Apa Nova. Ghișeul.ro este singura platformă de plăți online pentru amenzi, taxe și servicii publice care nu percepe comision. Facem apel către cetățeni și companii să utilizeze acest serviciu și să nu se lase înșelați de site-urile care folosesc facilitățile Ghișeul.ro pentru a percepe comisioane de până la 50 de lei la fiecare plată”, a declarat Octavian Oprea, președintele ADR.
Ghișeul.ro facilitează mai multe tipuri de plăți: impozite și taxe locale, amenzi, taxele pentru permisul de conducere, certificate de înmatriculare, pașapoarte. De asemenea, prin platformă se pot achita: plata pentru autorizația de circulație provizorie, plata anuală de întreținere pentru administrarea cimitirelor și crematoriilor umane din București, taxa de emitere a certificatului digital de transport marfă, taxa de emitere a certificatului digital de transport persoane - toate cu zero comision pentru utilizatori.
Platforma Ghișeul.ro a ajuns la 1.078.323 de utilizatori și a procesat aproape două milioane de tranzacții, în valoare de 820.636.007,31 de lei.
Sistemul Național Electronic de Plată (SNEP) - Ghișeul.ro este o platformă administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru