Valabilitatea voucherelor de vacanță emise în perioada martie 2019 – noiembrie 2020, prelungită până la 31 decembrie 2021
Telex » Știri 2 decembrie 2020
Voucherele de vacanță aferente anului 2021 se emit doar pe suport electronic, potrivit unei OUG adoptate de Executiv. De asemenea, potrivit actului normativ (care operează, între altele, modificări și completări la OUG nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță), perioada de valabilitate a voucherelor emise în intervalul martie 2019 – decembrie 2019 și ianuarie 2020 - noiembrie 2020, indiferent de suport, se prelungeşte până la 31 decembrie 2021.
De asemenea, documentul stabileşte că instituțiile publice, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv cele cu activități finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2021 – 31 decembrie 2021, vouchere de vacanță, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat. Se interzice unității afiliate restituirea în numerar a contravalorii voucherelor de vacanță utilizate de titularul acestora pentru achiziționarea unor servicii/pachete de servicii turistice total sau parțial neprestate. În cazul în care acestea nu au putut fi prestate din cauza unor circumstanțe inevitabile și extraordinare, unitatea afiliată are obligația de a emite un voucher valoric propriu, pentru a fi folosit în mod exclusiv în condițiile OUG nr. 8/2009.
O altă prevedere inclusă în noul act normativ stipulează: „Constituie contravenție și se sancționează cu 14 puncte - amendă și retragerea certificatului de clasificare sau, după caz, a licenței de turism, fapta unității afiliate de a emite/comercializa servicii/pachete de servicii turistice pentru achiziționare cu vouchere de vacanță la un preț mai mare față de prețul similar de achiziție prin alte mijloace de plată”.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale